Despre noi

Cine suntem noi?

Da’ chiar, „cine suntem noi, de pornim o asemenea campanie”? Suntem „betonați” cu studii în domeniul filologiei? Majoritatea covârșitoare nu avem deloc studii filologice. Suntem personalități (arhi)cunoscute capabile să impună un exemplu? Nici pe departe.

Suntem persoane non-publice, majoritatea – cu o singură excepție – de formație profund tehnică.

Suntem noi „cei mai în măsură” a avea o asemenea inițiativă? Probabil că nu. Suntem „cei mai potriviți” pentru porni o asemenea campanie? Ei bine… aici probabil o să vă surprindă răspunsul, însă eu cred că da, suntem la fel de potriviți ca oricine altcineva. Și poate „mai potriviți” decât un inițiator de tip „somitate”, din orice domeniu.

Câteodată e bine ca „schimbarea” să se nască, să vină din noi, din rândul „anonimilor” – decât să fie percepută ca „impusă” de norme, modele, reglementări mai mult sau mai puțin oficiale.

Nu mi-am întrebat colegii, nu v-am întrebat pe voi – cei care veți subscrie, în gând, cu sufletul ori cu fapta, acestei inițiative – însă știu că avem ceva ce ne unește – motto-ul meu personal „Fii schimbarea pe care ți-o dorești în jurul tău”. Într-o mai mică sau mai mare măsură, veți găsi fiecare, printre mecanismele intime care vă asigură „funcționarea”, un acord interior asupra acestei „filozofii”.


Eu sunt Cornel BOCIORT. Analist programator de „modă veche”, lucrez în domeniu de peste 25 de ani. Am realizat, în acești ani, câteva sisteme software [destul de] complexe, ce performează binișor în diverse domenii. AmFostAcolo (sait pe l-am înființat și pe care-l care îl dețin) este unul dintre acestea. (Atenție, prin „complex, performant” nu înțeleg „design”, ci funcționalitate. N-am zis nimic de „design”, așa-i? :-) În domeniul acesta sunt „daltonist”).
Contrar credinței/convingerii tuturor celor care m-au cunoscut prin intermediul AFA, nu sunt specialist în internet sau php. Limbajul php l-am învățat „la bătrânețe”, mai mult „pe ghicite / încercate”. Wordpresul de față – „și mai la bătrânețe”, cu opinteli – e departe de personalizarea (și mai ales integrarea) pe care aș fi vrut-o aplicată „pe” el.
AmFostAcolo este un site turistic, creat și dezvoltat din pur hobby.

Ardelean din Timișoara. De fapt, născut ardelean, „aterizat” acu’ fix 30 de ani în Timișoara, rămas ardelean. Mi-am păstrat și accentul – da’ nu au ocazia să-l audă chiar tăți :)

Nu vă lăsați induși în eroare de „accidentul” din pagina de față… În realitate, recunosc, sunt cam „sec” – sper să nu citiți, din greșeală ori intenționat, „cap sec” :) – prin natură, formație sau aplecare… Hmmm… mai corect zis „și” în loc de „sau” :-). Preferând realitatea în toată placiditatea ei oricărei versiuni „romanțate”, indiferent de scopul sau pseudo-noblețea acestor romanțări. Mă rog, chestie de gusturi și, probabil – de momente și de „managementul” lor…

M-au ajutat , încă de la început, în acest demers, 3 colegi mai vechi de pe AmFostAcolo – Catehrine, Costi, Diana, Dragoș – în ordine… alfabetică, precum pe genericul unor filme cu „stele” prea „grele” pentru a putea adopta o ordine altfel prioritizată :). I-am cunoscut pe AmFostAcolo pentru că avem un alt – și „primordial” – interes/hobby comun: călătoriile, vacanțele, turismul în general. Ulterior ni s-a alăturat și Catherine, întâlnită și ea tot pe AFA. Dacă mai găsesc 1-2, putem înființa o echipă. De handbal-mixt, old-boyz-‘nd-girlz :).

Catherine e și ea pasionată de turism și de ardeleni, pardon… de Ardeal. Profesia de ecolog, deși n-o ajută în meseria pe care o practică (una banală, într-o multinațională) i-a format gustul pentru drumeții, pentru căutări și explicații și, nu în ultimul rând, pentru natural și frumos. Călătorește, dansează și scrie (românește, de bună seamă) despre toate.

Costi e profesor universitar (într-o specializare eminamente tehnică), într-un oraș de provincie. Nu știu dacă e de acord să-l dezvălui (orașul, ați înțeles voi).

Diana e singura care are pregătire filologică. Din câte știu a și activat o vreme (nu foarte mult, 4-5 ani) în domeniu, ca profesoară. Actualmente conduce un departament de „translating” într-o multinațională. E ardeleancă get-beget(ă). Un aspect important, mai ales pentru mine.

Dragoș e inginer electronist. Nu se ocupă însă cu reparat televizoare, cum credeau majoritatea cunoscuților lui – nu, n-ați ghicit :). E mai apropiat de avioane, prin specializarea pe care și-a ales-o. Da’ asta nu înseamnă că „vorbește avioane”… E bucureștean, dar – ca și Costi – m-am păcălit că-i ardelean. Sunt încă & însă convins, în adâncul sufletului, că *adevărata* păcăleală e… că ei doi nu-s ardeleni :). Ei doi nu știu asta. (mă rog, n-o știau până acum, când citesc).

Îmi pare rău – cred!? – că nu au acceptat să scrie fiecare câte ceva despre ei. Știau doar că e un risc mare ca prezentarea „despre noi” să fie stil „sec”. În cel mai bun caz – „demi-sec”. Ups, acuma mă gândesc, sper că n-am fost atât de acru precum gustul de „sec”. „Tare” știu că n-am fost.

Oricum, între noi fie vorba, mie nu-mi place „secu’”, prefer vinul „demi-dulce” – cam ciudat pentru firea-mi, de acord. Câteodată însă se „nimerește” – dacă nu chiar potrivește – și-un spriț precum cel de mai sus. Cred.

 

Cornel BOCIORT

P.S. Mă puteți contacta pe email (webmaster[/@/]scrie-romaneste.ro  sau  webmaster[/@/]amfostacolo.ro) ori prin telefon la +40-721.22.56.12 (preferabil între orele 12-13 sau după ora 18)

 

Publicat în: DOCUMENTAȚIE (lol)

Share
3 comments on “Despre noi
 1. ndawn spune:

  Bună ziua

  Dacă nu mă înșel, pe pagina „Despre noi” ați folosit ș și ț cu sedilă în loc de virgulă. Dată fiind rațiunea de a fi a acestui site, m-am gândit că poate ați dori să fiți alertați. Nu este o critică. Felicitări pentru site!

 2. Cornel spune:

  Nu doar în această pagină, ci peste tot am folosit, inițial, „ș” și „ț” cu sedilă. Motivele le-am explicitat în articolul „Ș românesc vs Ș turcesc” http://scrie-românește.net/?p=194 și izvorau din imposibilitatea mea (la acea oră) de a-mi „convinge” bătrânul XP să „adopte” formele corecte ale ș, ț.
  Între timp am rezolvat problema, și am corectat peste tot exceptând această pagină, care mi-a scăpat din vedere…
  Mulțumesc pentru sesizare (în fapt am mai primit una, alaltăieri), voi efectua foarte curând corectura – sper chiar azi, imediat ce mâna-mi stângă scapă din „corsetul” cu care s-a pricopsit în urma unei căzături de „joi, 13” :-)

  problemă rezolvată

 3. Ionel Funeriu spune:

  Am publicat două cărţi în domeniu: Principii şi norme de tehnoredactare computerizată (1998) şi Reflecţii filologice (2006). În ambele am militat pentru introducerea în instituţii (şcoală, edituri, mass media) a unui cod tipografic cu specific românesc. Vă rog să mă contactaţi.
  Mulţumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*