Alte două școli – din Constanța și Alexandria – dotate cu tastaturi românești, prin sponsorizări ale susținătorilor campaniei „Scrie Românește pe Net”

În cursul lunii februarie, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța a primit 32 de tastaturi românești pentru înlocuirea vechilor tastaturi din cadrul unuia dintre cele două laboratoare de informatică existente în  şcoală şi pentru încurajarea elevilor de a folosi diacriticele în scrierea curentă pe calculator. Tastaturile au fost donate de dl. Ovidiu Oprea, din Constanța, al cărui mesaj îl reproduc mai jos.

Dezamăgit de lipsa reacţiilor din partea instituţiilor publice care ar trebui să promoveze şi încurajeze o astfel de campanie, m-am decis să devin eu însumi sponsor pentru dotarea unui laborator de informatică al unei şcoli, adică locul unde se formează şi modelează viitorul utilizator al pc-ului.DSCN7384

Tastaturile au fost predate directorului liceului, doamna profesoară Iuliana Linea, care ne-a mulţumit pentru sponsorizare, în acelaşi timp ne-a promis ca acţiunea noastră va fi promovată către Inspectoratul Şcolar Judeţean, ca idee şi – de ce – ca nu proiect, pentru achiziţionarea unui număr mai mare de tastaturi la nivel de Inspectorat sau pentru atragerea de sponsori tradiţionali ai acestui segment educaţional.

            Am transportat şi montat personal tastaturile în laboratorul de informatică (vezi pozele realizate) și sper ca aceste tastaturi să fie de un real folos celor care încă nu folosesc diacriticele; încă  îndrăznesc să sper la o schimbare de atitudine a celor care ar trebui să promoveze o scriere corectă a limbii române, în folosul tinerei generaţii inundate de o mulţime de mircisme.DSCN7385

            În aceeaşi zi am dăruit dirigintei fiicei celei mari – profesoară de limba română la un alt liceu din Constanța o tastatură personalizată cu diacritice, împreună cu mesajul şi obiectivele campaniei „Scrie româneşte pe net”, care au fost xeroxate şi înmânate directorului liceului pentru a fi avansate către Inspectoratul Şcolar. Să vedem, poate lucrurile se vor mişca pentru promovarea şi realizarea scopurilor propuse de această campanie a site-ului AmFostAcolo.roDSCN7386

Noi, cei care încercăm să sponsorizăm, suntem prea puţini şi din păcate bugetul este insuficient pentru a realiza tot ceea ce ne-am propus pentru păstrarea limbii române curate, însă există foarte mulţi oameni cu foarte mult suflet şi mai ales cu buget, care pot realiza mai mult pentru atingerea scopului propus. Este nevoie de atât de puţin pentru a face lucruri cu adevărat măreţe, este omenesc şi… simplu.

                                                                                                            Ovidiu Oprea

O altă sponsorizare, ce are ca obiectiv dotarea cu tastaturi românești a unei școli sau liceu din Alexandria, este în derulare mulțumită implicării susținătorului Tora Ingrid (pseudonim cu care activează pe AmFostAcolo).

Voi reveni cu detalii la finalizarea acțiunii.

Share

ALTE ARTICOLE
Postat în SPONSORIZĂRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*